صفحه اصلی
اخبار
سیاسی
اقتصاد و بازرگاني
اجتماعی
فرهنگی
علمی
ورزشی
بین الملل
استانها
حوادث
ادبیات و هنر
مشاهیر جهان
شعر
داستان کوتاه
مکتب های ادبی
علمی و فرهنگ
مقالات و مطالب آموزشی
خواص میوه ها و گیاهان
سرگرمی
جملات قصار
حکایات و لطایف نغز و شنیدنی
تعبیر خواب
وقايع و موارد عجیب و خواندنی
طالع بینی
چیستان و معما
ضرب المثل های ایرانی
اطلاعات عمومی
به من بگو چرا
عجایب هفتگانه جهان
نام نامه
مطالب روانشناسی
طالع بینی
مطالب پزشکی و سلامت
سبک زندگی
دستورات آشپزی
خانه
اخبار و رویداد ها
بین الملل
کری: کدام کشور با ماست و چند کشور خاورمیانه دشمن ایران است
اخبار و رویداد ها
کری: کدام کشور با ماست و چند کشور خاورمیانه دشمن ایران است
1397/06/20 - 12:32:00 ق.ظ
به گزارش ایرنا، وی در این گفت وگو که بامداد سه شنبه (به وقت تهران) پخش شد، اظهار کرد : دولت تصمیمهایی گرفته که به شدت برای آمریکا خطرناک و غیرسازنده است.
کری افزود: اما کشورهایی که در مذاکرات برجام دخیل بودند، همه در تلاش برای حفظ این توافق هستند و نکته جالب اینکه ایران هم حامی و خواهان حفظ آن است.
وزیر امور خارجه اسبق آمریکا ادامه داد: ترامپ با خروج از این توافق، متحدانمان را تنها گذاشته و آنها را خشمگین کرده، موضع یک رئیس جمهوری معتدل - از دیدگاه ایرانیها - را تضعیف و آنها را از مسیر تغییر و تعامل با دنیا دور کرده است.
کری ادامه داد:اکنون به موجب آنچه رخ داده، تندروها در ایران قدرت گرفتهاند و ترامپ موافقت سران ایرانی برای مذاکره با آمریکایی ها را دشوار کرده است؛ چرا که تندروها میگویند شما نمیتوانید به آمریکا مذاکره و به آنها اعتماد کنید.
وی ادامه داد: دولت ترامپ اساسا راهبرد تغییر حکومت ایران را دنبال میکند».
کری دولت ترامپ را با دولت «ریچارد نیکسون» مقایسه کرد و با انتقاد از سیاستهای حزب جمهوریخواه گفت: این حزب وفاداری به رئیس جمهوری را بالاتر از وفاداری به قانون اساسی آمریکا دانسته است.
کری ادامه داد: سیاستهای دولت تاثیر وحشتناکی روی موضع آمریکا در عرصه جهانی گذاشته است. چین و روسیه مشتاقانه از این رئیس جمهوری سوءاستفاده میکنند.
وی با اشاره به دیدار سران آمریکا و روسیه در هلسینکی پایتخت فنلاند، آن را یک «رسوایی به تمام معنا» خواند.
اشاره کری به موضع رئیس جمهوری آمریکا در آن نشست و عقب نشینی از ادعای دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بود.
کری در بخش دیگری از گفت وگوی روز سه شنبه، با اشاره به کتاب جدید خود، از مخالفت «باراک اوباما» رئیس جمهوری پیشین آمریکا با برخی سیاستهای پیشنهادی او برای جنگ سوریه گفت و اظهار کرد که معتقد است عدم پیروی از آن سیاستها، به وضعیت امروز در سوریه انجامیده است.
وزیر امور خارجه اسبق آمریکا همچنین با اشاره به مذاکرات سران آمریکا و کره شمالی، از آنچه که «عدم آمادگی برای مذاکرات و تعیین انتظارات از نشستها» خواند، انتقاد و از نبود «درک صحیح در ارتباط با موضوع خلع سلاح» ابراز نگرانی کرد.
کری نماینده آمریکا در مذاکرات برجام بود و از زمان روی کار آمدن دولت جدید این کشور هم از جمله منتقدان آن به ویژه در عرصه سیاست خارجی بوده است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، اردیبهشت سال جاری با عهدشکنی و دهن کجی به جامعه بین المللی، از برجام خارج شده و تحریم ها علیه ایران را بازگردانده بود.
شبس ** 9386 **1917
انتهای پیام /*
منبع خبر:
http://www.irna.ir/fa/News/83029486/